Kindercoaching met paarden

Veel kinderen kunnen wel wat meer (paarden)kracht in hun leven gebruiken om volledig zichzelf te kunnen zijn en het beste uit zichzelf te halen.

Mijn ervaring is dat een relatie tussen mens en paard zoveel meer zegt dan duizend woorden. Juist om dit in te zetten bij kinderen die op wat voor manier ook ondersteuning nodig hebben, is een paard een waardevolle aanvulling!

Het kan ook zijn dat het op school niet zo lekker loopt. Ook daar kunnen de paarden jou fantastisch mee helpen, door op een leuke en leerzame manier aan de slag te gaan met je schoolwerk! Wat is er nou leuker dan de tafels al rijdend op een paard te leren!

Doorgaans wordt coaching voornamelijk gegeven naast het paard. Het unieke van stal Annelinde is dat begeleiding niet alleen naast, maar zeker ook op het paard is als je dat graag zou willen! Hoe leuk is dat?! Ik ben namelijk niet alleen een coach maar ook opgeleid als instructrice.

Aanbod

Kids met PK (Paardenkracht)

Zo haalt het kind met paardenkracht het beste uit zichzelf!

Paarden kijken niet naar wat er aan de buitenkant zichtbaar is. Het maakt ze niet uit of je mooie kleding aantrekt, een dure auto rijdt of in een groot huis woont. Paarden kijken naar wie je echt bent.
In onze coaching werken wij op dezelfde wijze als de paarden. We kijken niet naar dat wat er boven de waterspiegel zichtbaar is. Dat is onder andere het gedrag dat je laat zien.
Wie je bent wordt bepaald door je persoonlijkheid, je gevoelens en je gedachtes. Dat is wat er zich onder de waterspiegel afspeelt. Dat is hoe je je voelt en dat bepaalt of je gelukkig bent met je leven zoals het nu is, of niet.

Wie jij onder de waterspiegel bent, dat is waar onze methode „ Cognitief Coachen met PaardenTM„ over gaat.

Samen met het paard kijken we naar wie jij echt bent. We voegen paardenkracht toe aan je persoonlijkheid, gevoelens en gedachtes. We zorgen dat dit je onder de waterspiegel sterker maakt, zodat je ook boven de waterspiegel jezelf kan zijn.

Herken je dit?

Ons leven is onlosmakelijk verbonden met tegenslagen, verlies en veranderingen. Natuurlijk zouden we onze kinderen het liefst hiertegen beschermen. Maar we hebben geen invloed op wat er in de wereld gebeurt. Wat je wél kan doen is je kind zo goed mogelijk voorbereiden op de wereld.

Het KIDS met PK model is ontworpen om kinderen en jongeren te leren om te gaan met (negatieve) gedachtes en gevoelens.

  • Hoe je om moet gaan met stress
  • Hoe je vertrouwen in jezelf kan hebben
  • Hoe je het beste om kan gaan met negatieve gedachten
  • Hoe je je hoofd leeg kan maken na een drukke dag
  • Hoe je nare ervaringen kan verwerken
  • Hoe je om kan gaan met gevoelens als angst, woede en verdriet

 

Is dit wat voor mijn kind of niet?

Ik help je graag om erachter te komen of het Kids met PK programma past bij jouw kind. Tijdens een uitgebreide kennismaking zal ik je informatie geven over het traject en of dit passend is bij het kind.

We zullen dan natuurlijk ook kennis maken met de pony`s. Ook zal tijdens dit gesprek een intake plaats vinden. Na afloopt zullen we gezamenlijk besluiten of het kind zal starten met het Kids met PK programma.

  • 6 individuele sessies paardencoaching
  • uitgebreid werkboek met oefeningen die je thuis kan doen
  • materiaal is aangepast op de leeftijdsgroep
  • voor kinderen en jongeren van circa 8-20 jaar

Anders leren met paarden

Meer en meer kinderen lopen vast op school. Leuke, sportieve, sociale, creatieve kinderen die te maken krijgen met faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen en/of gedragsproblemen.

Vaak krijgen ze diagnoses als dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD, hoogbegaafd, hoog sensitief  of autistisch.

Ondanks extra instructie, bijles en het advies om thuis extra te oefenen, blijven de resultaten achter. Deze kinderen worden elke schooldag weer geconfronteerd met hun onvermogen omdat de manier waarop de lesstof wordt aangeboden niet past bij hun leerstijl.

ANDERS LEREN MET PAARDEN is een methode waarbij kinderen van de basisschool vanaf groep 4 met paarden worden gecoacht. Door de lesstof aan te pakken volgens hun eigen leerstijl – visueel/kinesthetisch in plaats van auditief – ontdekken ze dat ze wel degelijk kunnen leren.

 

Schoolresultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en kinderen gaan weer met plezier naar school.

2F88C500BEAF4AC08B960277DA38C0C4.pngWerkwoordspelling
Hoe zit het toch met die d en die t in de tegenwoordige tijd en die de(n) en te(n) in de verleden tijd? Incl. ’t kofschip.

3D55BBA52ECE41A29F9CB8204FE56471.png

Klokkijken analoog
Ren, rij en spring door de klok met hele en halve uren, kwart voor en kwart over en gebruik het stoplicht voor de minuten.

10004456F96A4F3580731A9617FF6D19.png

Klokkijken digitaal
Grip op de tijd door de digitale vrienden aan elkaar te koppelen.

 

712AA1E0CA8942DF8785FCAF11BF9AA7.png

Tafels
Welke tafel(s) wil jij leren? Ontdek het patroon en zet ze in je hoofd.

 

7F1827D460704812BD3F10AB921DEEF1.png

Optellen/aftrekken
Flitsen en splitsen met hoeveelheden en getallen. Verliefde harten op de getallenlijn tot 10, optellen/aftrekken op de getallenlijn tot 20 en getallen raden en optellen/aftrekken tot 100.

Het kind stelt samen met zijn ouder(s)/verzorgers een persoonlijk pakket samen door modules te kiezen. Dat kan variëren van een losse module tot een langer traject van meerdere modules. Precies dat wat nodig is voor het kind en in het tempo van het kind. De trainingen zijn geen vervanging voor een dyslexiebehandeling. Het is aan te raden om goed te overleggen als u een training gelijktijdig met een dyslexiebehandeling wilt doen. Dit om te voorkomen dat de belasting voor het kind te zwaar wordt en er sprake kan zijn van gebruik van verschillende termen waardoor verwarring kan ontstaan.

Elke sessie duurt  een uur/ anderhalf uur en kost € 75,-.